(Not) so different, story from London

A trecut o saptamana  mai repede decât ne-am imaginat si acum, la final, simtim ca am mai fi vrut sa stam. Am ramas cu multe amintiri care vor dainui mult timp, o parte din ele fiind surprinse in poze insa nu poti pune in rama si sentimentele,emotiile,trairile,au fost multe clipe frumoase de neuitat.

Este frumos sa ne intoarcem acasa si sa povestim tuturor despre seminarul la care am participat in Londra .Ne-am intors cu multe cunostinte si informatii legate de xenofobie,imigranti si felul in care se simt atunci cand iau contact cu oamenii diferiti de ei.

Tema seminarului a fost  “Nu suntem diferiti” ,am discutat in cadrul intalnirilor despre diferentele ce exista intre persoane.

Am invatat in cadrul acestui seminar sa apreciem mai mult persoanele din jurul nostru, sa acceptam  persoanele diferite deoarece suntem egali in drepturi si  indiferent de ideile celuilalt nu trebuie sa il judecam.

Desi nu a fost pentru nici unul dintre noi prima oara cand am calatorit in afara tarii,am simtit un sentiment de tristete cand am parasit tara.

Ajunsi in Londra ne-am ciocnit de acel sentiment de teama de necunoscut,am avut noroc deoarece in aeroport am intalnit o persoana care ne astepta cu un banner  pe care scria ACTIV .

Ajunsi la hostel am fost informati ca nu putem intra in camera pana la o anumita ora asadar trebuia sa asteptam pentru a intra in  camera,am ales sa folosim acest timp pentru a da o fuga pe strazile  Londrei,timp in care am vazut pentru prima data London Bridge(podul  Londrei) si Tower Bridge(turnul Londrei)  dupa ce ne-am bucurat ca am fost norocosi sa avem  aceasta oportunitate de a vedea minunatiile Londrei ne-am intors la hostel si am cunoscut o parte din participantii la seminar si echipa de coordonatori cu care aveam sa petrecem o saptamana memorabilia.

Seara, am cunoscut toti participantii si am impartasit primele impresii.

Ajunsi in camera ne-am cunoscut si colegii de camera,8 persoane despre care am crezut la inceput ca nu vom avea nimic comun  si nu ne vom intelege dar care pe parcurs ne-au devenit adevarati prieteni,de care cu greu ne-am despartit la plecare si de care ne este dor acum,ne este dor sa tinem acele discuti interminabile ce ne faceau sa nu ne mai ducem seara la culcare si ne doream sa ramanem alaturi de ceilalti participanti si sa  vorbim, sa impartasim sentimente,trairi si multe alte impresii despre seminar cat si despre personalitatea noastra si timpul petrecut in orasul interculturalitatii,Londra.

In a II a zi,ni s-a prezentat prgramul si ceea ce vom face in zilele pe care le vom petrece impreuna, ziua fiind bazata pe tema diferentelor si asemanarilor,am discutat si desre discriminare si xenofobie.(în greacă, însemnând frica de străin) este frica sau ura față de străini și de necunoscut. Aceasta nu se referă numai la nesuferirea unei etnii, unei culturi sau unei religii diferite, dar și la frica de oameni necunoscuți și de concepte necunoscute.In aceasta zi am desfasurat Seara Internationala,unde am invatat multe lucruri noi despre traditiile altor tari.

In ziua a III a am discutat in mare despre solutiile prejudecatilor,despre diferentele culturale.

In a IV a zi am avut prezentari dupa care ni s-a dat timp liber in care am avut timp sa vizitam  capitala Angliei.Am format grupuri si am plecat in explorarea orasului .Am vizitat British Museum,Palatul Buckingham,Big Ben,London Eye si am fost la cuparaturi in Oxford Street,iar seara ne-am plimpat cu autobuzele supraetajate(double deckers),bineinteles stand la etaj.

In ziua a VI a, a fost provocarea noastra,a trebuit sa mergem prin oras in anumite zone (precum China Town,White Chapel,Oxford Street ,Picadilly Circus)si sa facem un video cu persoanele pe care le intalnim in acele zone.A fost foarte distractiv si interesant,la inceput persoanele nu doreau sa ne acorde  prea multa atenite dar dupa un timp dupa ce ne-am reformulat intrebarea de acomodare ,oamenii au fost mai deschisi si dispusi sa ne acorde putin timp.intrebarea la care noi doream sa ni se raspunda a fost “Do you feel different?”(te simti diferit?). In aceasta zi am avut parte de multe peripetii,una dintre ele fiind intalnirea cu politisti antidrog,care au fost foarte politicosi,l-au interogat pe un membru al echipei noastre, crezand ca acesta consuma stuperfiante,insa dupa un scurt interogatoriu si-au dat seama ca  era o gresala,dupa care ne-am continuat treaba,si am plecat mai departe sa intervievam persone.A fost o fuga nebuna in cautarea persoanelor de nationalitati diferite,dormice sa discute cu noi.

In ultima zi am prezentat filmuletul pe care l-am creat cu o zi inainte,iar seara am facut o petrecere in care toate persoanele au fost costumate (Firewell Party).

“respect me”,fiind necesar sa prezinte costumul si sa motiveze purtarea acestlui costum.

In ziua a VIII a a fost plecarea,o zi in care a trebuit sa ne luam la revedere de la persoanele cu care am convietuit timp de o saptamana,nu a fost usor dar a fost necesar deoarece trebuia sa ne intoarcem in tara pentru a scrie acest articol,articol pe care l-am redactat cu multa placere deoarece a fost si o bucurie sa participam la acest seminar si a fost si o mare oportunitate  sa vizitam Londra.

Va multumim ca ati avut rabdare sa cititi acest articol pana la capat si speram ca va placut Londra din prezentarea noastra si daca nu sunteti convins ca este chiar atat de frumos intr-un seminar de acest gen atunci  cu siguranta trebuie sa participate la  unul.

                                              Cristi & Andreea/ echipa Dunare.EDU

2 gânduri despre “(Not) so different, story from London

  1. A very nice experience!! Sure you learnt a lot!! I have been in London several times and I love too the mix of cultures and : differents but with the same rights!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s